موهای آسیب دیده را چگونه احیا کنیم؟

رفع آسیب به موها

مو با توجه به جنس و بافتی که دارد نیاز به مراقبت و در صورت عدم رسیدگی به آن، دچار مشکلاتی می شود که حاصل استفاده از رنگ های حاوی آمونیاک و شستن نامناسب مو با مواد بی کیفیت است. همچنین استفاده بیش از اندازه از اتو یا سشوار از عوامل آسیب رسان به مو به حساب می آیند. برای ترمیم و تقویت موهای دمیج باید نیازهای از دست رفته آنها را برطرف کنید. احیای موهای آسیب دیده با انواع شامپو، ماسک مو، سرم و … کریتیو امکان پذیر بوده و پس از مدتی سلامت را موهای شما باز می گرداند.

عوامل آسیب رسان به مو

موارد زیر عواملی می باشند که به بافت مو آسیب رسانده و موجب شکنندگی، خشکی، کدری، موخوره و ریزش آن می شوند. در صورتی که هر کدام از موارد زیر را دائما انجام می دهید، بهتر است برای احیای موهای آسیب دیده خود این رویه را کنار بگذارید و روتین مراقبتی خاصی را داشته باشید.

  • رنگ کردن سر به صورت مکرر
  • استفاده اشتباه و مکرر روزانه از سشوار و اتو مو
  • شستشوی اشتباه
  • انتخاب شامپو نامناسب
  • بستن موهای خیس
  • شانه کردن موهای خیس
  • شستن مو با آب گرم
  • شستن بیش از اندازه سر با شامپو
  • اختلالات هورمونی

در موارد ذکر شده شانه کردن و خشک کردن اشتباه مو، همچنین استفاده نادرست از سشوار علاوه بر خشکی و شکنندگی عامل ایجاد موخوره نیز می باشند.

احیا و ترمیم مو چگونه صورت می گردد؟

در واقع احیای موهای آسیب دیده و ترمیم بافت آنها زیبایی ظاهری و سلامت مو را باز می گرداند، به این شکل که رطوبت از دست رفته آن را جبران کرده و مولکول های سازنده ساق مو را احیا می کند.

احیا و ترمیم مو چگونه صورت می گردد؟

احیا و ترمیم بافت مو چگونه صورت می گردد؟

هنگامی که مو تحت تاثیر رنگ های شیمیایی، حرارت، آب گرم و … قرار می گیرد رطوبت خود را از دست می دهد، در نتیجه انعطاف پذیری آن از بین رفته و در گذر زمان خرد می شود. موهای آسیب دیده وز و نازک به نظر می آیند چرا که کوتیکول های بافت مو توسط رادیکال های آزاد (رادیکال های آزاد عملکرد تخریب کنندگی داشته و حاص ل استفاده از رنگ های شیمیایی می باشند.) از بین رفته اند. این مولکول ها اسکلت اصلی مو بوده و فرم یا حالت یک تار مو به آن بستگی دارد.

حال با پیروی از روش های احیای موهای آسیب دیده، رطوبت لازم و انعطاف پذیری مو را با استفاده از سرم ها و ماسک های حاوی نرم کننده باز می گردانید. در فرمولاسیون محصولات تقویت کننده مو کریتیو ترکیبی وجود دارد که رادیکال های آزاد اطراف کوتیکول ها را از بین برده و این مولکول ها را ترمیم می کند. در نتیجه ضخامت مو افزایش یافته و دیگر وز نخواهد بود.

چگونه متوجه شویم مقدار آسیب به موهایمان چقدر است؟

موهای آسیب دیده از نظر ظاهری کاملا قابل تشخیص بوده و برای شروع درمان باید برخی عادت های اشتباه در مراقبت از مو را کنار بگذارید. موارد زیر راهکارهای درمان و احیای موهای آسیب دیده نبوده و تنها از پیشرفت آسیب جلوگیری می کنند.

  • به دنبال کاهش رطوبت، مو دائما گره خورده و به سختی شانه می شود. برای جلوگیری از آسیب بیشتر به هیچ عنوان مو را محکم و از بالا به پایین شانه نزنید. بلکه گره ها را با حوصله باز کنید و ترجیحا از نوک و ساق مو، شانه بزنید.
  • موهای دمیج به دنبال از دست دادن رطوبت درخشش خود را از دست داده و کدر می شوند. در این شرایطم بهتر است استفاده از سشوار را کاهش دهید. (این کار پیش از درمان یا همزمان با استفاده از ماسک مو انجام شود.)
  • ریزش مو نیز بیانگر مشکلاتی است که با ماسک و شامپوهای به خصوص برطرف می شود. برای کاهش شدت ریزش علاوه بر استفاده از محصولات مراقبتی مو، از شستن مو با آب داغ خودداری کنید.
روش تشخیص مو های آسیب دیده

روش تشخیص مو های آسیب دیده و جلوگیری از آسیب

راهکار درمان موخوره

موخوره یکی از اصلی ترین ویژگی های موهای آسیب دیده می باشد. اگر در موهای شما موخوره ایجاد شده است باید روش های

مراقبتی خود را تغییر دهید. به هیچ عنوان سر خود را با آب داغ نشویید، بعد از حمام موهای خیس را شانه نزنید، در صورت استفاده از سشوار سعی کنید مو کاملا خشک نشود و کمی رطوبت در آن باقی بماند. حتی استفاده از ماسک مو های تقویتی و احیا کننده قبل از خشک کردن مو توصیه می شود. همچنین کمتر از تکنیک دکلره استفاده کنید.

روش های احیای موهای آسیب دیده

کراتینه:

هر چه درصد کراتین مو بیشتر باشد، مو لخت تر می شود. در راستای احیای موهای آسیب دیده که اصلی ترین مشکل آنها وز بودن است، کراتینه بهترین راهکار می باشد. در واقع با محصولات کراتینه رطوبت مو افزایش یافته و تا حد امکان صاف می شوند. لازم به ذکر است که این محصول ترجیحا نباید با ریشه مو در تماس باشد.

بوتاکس مو:

بوتاکس مو تمام آسیب های مطرح شده را پوشش می دهد. در واقع نه تنها به مو انعطاف پذیری، رطوبت، ضخامت، صافی و حجم می بخشد بلکه حاوی آمینو اسیدها و ویتامین هایی می باشد که برای مو و سلامت آن مفید هستند.

پروتئین درمانی:

پروتئین نقش برجسته ای در رطوبت رسانی به موهای خشک و شکننده داشته و به دلیل کمبود آمینو اسید ریزش مو آغاز می شود.

در صورت کمبود پروتئین با مشکلاتی همچون ریزش، گرده خوردن، کدر شدن و خرد شدن مو مواجه خواهید بود.

محصولات کریتیو که حاوی پروتئین هستند موخوره را از بین برده  و مو را تقویت می کنند.

روش های احیای موهای آسیب دیده

روش های درمان و احیای موهای آسیب دیده

نتیجه گیری

موهای آسیب دیده به دنبال از دست دادن رطوبت و کوتیکول ها دچار خشکی، شکنندگی، موخوره، ظاهر وز و ریزش مو نیز می شوند. در این شرایط برای رفع آسیب مو باید عادت ها و روتین مراقبتی خود را تغییر دهید، همچنین با محصولات تقویت کننده و آبرسان بافت آنها را ترمیم کنید.

سوالات متداول

1. ویتامین های مورد نیاز مو کدامند؟

بیوتین، آهن، A ،C به مو شادابی و درخشش می بخشند.

2. پوشاندن دائم مو موخوره ایجاد می کند؟

در صورتی که بعد از حمام موهای خیس را بپوشانید، احتمال ایجاد موخوره وجود دارد. اما در رابطه با موهای خشک بهتر است برای مدت طولانی در آفتاب نباشید چرا که اشعه های خورشید موجب موخوره می شوند.

3. کدام یک از محصولات خانگی برای رفع آسیب مو مناسب هستند؟

طبق تجربیات کسب شده سرکه سیب در این زمینه بسیار کاربردی می باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *